Jdi na obsah Jdi na menu
 


Boží milosti- sladké dobrůtky

21. 1. 2011

 

Boží milosti

Ingredience

1 l polohrubé mouky, 250 g zakysané smetany, 4 žloutky, špetka soli, špetka moučkového cukru, 50 ml rumu, 1 lžíce mléka, tuk na smažení, moučkový cukr na posypání

Postup

Do mísy dáme mouku, trochu necháme bokem. Přidáme po špetce soli a cukru, žloutky, smetanu, rum a mléko. Smícháme a vyklopíme na vál. Rukama zpracujeme těsto, podle potřeby podsypáváme odloženou moukou. Důkladně propracujeme, až vznikne hladké tuhé těsto podobné nudlovému. Rozčtvrtíme a vyrobíme čtyři bochánky, které zakryjeme utěrkou, aby neosychaly. Postupně každý kousek těsta rozválíme na tenko, rozkrájíme na obdélníky nebo čtverce a rádýlkem nakrojíme podle fotky. Jednotlivé kousky vkládáme do rozpáleného oleje a z každé strany osmažíme dozlatova. Pozor - nespálit, je to velmi rychlé. Usmažené vytahujeme na savý papír, necháme trochu zchladnout a vydatně pocukrujeme.

Boží milostiBoží milostiBoží milostiBoží milostiBoží milosti

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář