Baklavička Baklava
BAKLAVA
340 g | Cukr |
6 lžíce | Med |
340 ml | Voda |
1 lžíce | Citrónová šťáva |
450 g | Listové těsto |
120 g | Máslo |
Nasekané ořechy Vlašské |
|
Skořice 1/2 lžičky | |
Cukr 1 1/2 lzíce |
Postup přípravy:
![Obtížnost](http://www.recepty.cz/img/ico/difficulty-big-2.gif)
Sirup připravíme smícháním všech surovin, které necháme na mírném ohni rozpustit. Poté oheň zesílíme a necháme sirup vařit až do zhoustnutí. Poté necháme zchladit. Troubu předehřejeme na 180 °C. Máslem vymažeme obdélníkovou zapékací formu o velikosti asi 30x20 cm. Listové těsto rozdělíme na tři části a z každé vyválíme plát. Jeden plát položíme na dno formy. Smícháme oříšky, cukr, skořici a polovinu směsi potřeme na těsto. Pokryjeme dalším plátem těsta a na něj dáme zbylé oříšky. Navrch dáme poslední plát a potřeme ho máslem. Ostrým nožem nařízneme na povrch vzorek diamantu (plát nesmíme proříznout !).
Těsto pokropíme vodou a pečeme 30 minut, poté zvýšíme teplotu a pečeme ještě 15 minut, až je moučník křupavý. Hotové vyndáme z trouby a ihned polijeme sirupem. Necháme vychladnout a krájíme.