Jdi na obsah Jdi na menu
 


Baklavička Baklava

BAKLAVA

 Baklava

 

 

 
 

Sirup

340 g Cukr
6 lžíce Med
340 ml Voda
1 lžíce Citrónová šťáva


Těsto

450 g Listové těsto
120 g Máslo
  Nasekané ořechy
Vlašské
  Skořice 1/2 lžičky
  Cukr 1 1/2 lzíce

 

Postup přípravy:

ObtížnostStředně obtížné
 

Sirup připravíme smícháním všech surovin, které necháme na mírném ohni rozpustit. Poté oheň zesílíme a necháme sirup vařit až do zhoustnutí. Poté necháme zchladit. Troubu předehřejeme na 180 °C. Máslem vymažeme obdélníkovou zapékací formu o velikosti asi 30x20 cm. Listové těsto rozdělíme na tři části a z každé vyválíme plát. Jeden plát položíme na dno formy. Smícháme oříšky, cukr, skořici a polovinu směsi potřeme na těsto. Pokryjeme dalším plátem těsta a na něj dáme zbylé oříšky. Navrch dáme poslední plát a potřeme ho máslem. Ostrým nožem nařízneme na povrch vzorek diamantu (plát nesmíme proříznout !).

 

Těsto pokropíme vodou a pečeme 30 minut, poté zvýšíme teplotu a pečeme ještě 15 minut, až je moučník křupavý. Hotové vyndáme z trouby a ihned polijeme sirupem. Necháme vychladnout a krájíme.

Oznámkujte recept jako ve škole12345
 
 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář