Jdi na obsah Jdi na menu
 


Créme brulée s jablečnými chipsy

17. 2. 2011

 Ingredience:

 

  • 500 ml smetany
  • 4 žloutky
  • 80 g cukru
  • vanilkový cukr                   
  • jablko
  • cukr
  • voda
  • třtinový cukr
  • 4 cl brandy

 

Postup:

Smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a zahřejeme na 90 °C. Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny a vmícháme je do zchladlé smetany. Nalijeme do formiček a vaříme v troubě ve vodní lázni při 150 °C asi 45 minut. Necháme zchladnout (nejlépe přes noc). J

ablka nakrájíme na kolečka a ponoříme do cukrové vody. Rozprostřeme je na silný plát nebo pečicí papír a sušíme v troubě při 100 °C dokřupava. Vychladlý krém ozdobíme jablky, posypeme třtinovým cukrem a zakápneme brandy. Plynovou pistolí zkaramelizujeme cukr.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář