Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hermalínová polévka

17. 2. 2011

Ingredience:                                                                           

2 plísňové sýry typu Hermelín      

5 dl mléka

 

  • 5 dl smetany
  • 2 stroužky česneku
  • polévkové koření 
  • Solamyl
  • 1 dl suchého bílého vína
  • čerstvá petržel
  • preclíky

Postup:

Mléko slijeme se smetanou a dáme vařit. Za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme lisovaný česnek, nakrájený plísňový sýr a zvolna vaříme, dokud se sýr nerozpustí. Polévku lehce zahustíme Solamylem, ochutíme polévkovým kořením, bílým vínem a ozdobíme čerstvě nasekanou petrželkou. Podáváme s preclíkem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář