Jdi na obsah Jdi na menu
 


Máslový jablkový závin s jablečnými sušenkami

24. 2. 2011

 

Máslový jablkový závin s jablečnými sušenkami

 

Ingredience:

Na máslové těsto:

  • 250 g hladké mouky    
  • 250 g másla (Hery)                                           
  • 2 lžíce octa
  • 2 vejce

Dále:

  • 1 kg jablek
  • cukr a skořicový cukr dle chuti
  • rozinky(oříšky)
  • 2 hrsti strouhanky
  • moučkový cukr na posypání

Postup:

Ze všech surovin vypracujeme těsto, které dáme na hodinu uležet do lednice. Mezitím si oloupeme a nastrouháme jablka. Těsto vyválíme na 3 mm tlustou placku, posypeme trochou strouhanky a nastrouhanými jablky.

Poté skořicovým a krupicovým cukrem dle kyselosti jablek a také rozinkami a oříšky. Zabalíme do rolády (jako klasický štrúdl). Pečeme na 180 stupňů asi 20 minut, poté na 250 stupňů. Po vyndání potíráme rozšlehaným vejcem a sypeme moučkovým cukrem.

Jablečné sušenky

Ingredience:

  • 2 větší jablka
  • 1 čokoládová poleva tmavá
  • 1 čokoládová poleva bílá

Postup:

Jablka omyjeme, nakrájíme na plátky a odstraníme jádřince. Takto připravená jablka obalujeme z obou stran v tmavé čokoládě a klademe na pečicí papír. Když je poleva lehce zatuhlá, pokapeme sušenky ještě trochou bílé polevy. Servírujeme s máslovým jablkovým závinem.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář